Thursday, February 28, 2013

Pasta med purjolök, champinjoner och fetaost

Jag har kommit fram till vääärldens godaste enklaste pastasås. Det har blivit våran måndagsmat. Börja veckan med denna och man kan inte hata måndagar längre:

Finhacka en normalstor röd paprika (till den gräns att det nästan bara är en kräm kvar utav den) Fördel: mixerstav.
Skär en hel purjolök i skivor.
Stek dessa 2 i lite smör med salt, peppar och chilipulver. Tillsätt 3dl laktosfri matlagningsgrädde och låt koka upp.
Smatsätt med ca 100g färskost av valfri smak. Jag använder mig utav Valios laktosfria med vitlök. Tillsätt lite soja och ev. någon fond. Var noga med att inte salta för mycket då fetaosten bidrar med mycket salt smak i slutet.
Sänk värmen på plattan och låt småputtra.
Häll i 2 burkar med färdigskurna champinjoner (eller använd färska om ni gillar skogssmaken)
Skär en Apetina fetaost i småbitar och smula ner i pannan under dom sista minutrarna. Den smälter inte men mjuknar upp lagom mycket under omrörningen. 
Det ger bäst resultat om man inte använder färdigskuren fetaost då denna är hårdare pressad och håller sig hård under tillagning. 

Servera till egen valt tillbehör. Jag har kokat bandspaghetti till båda gångerna och det passar utmärkt ihop. Smaklig måltid.
Denna "röra/sås" funkar även som bas i en enklare köttgryta. Tillsätt strimlad fläskfile och en helt ny maträtt står framför er.
YUM!!

No comments:

Post a Comment